Tango Argentino (Beginners)

Tango Argentino (Beginners)

Το Αργεντίνικο Τάνγκο είναι ένα διαχρονικό είδος χορού. Πρωτοεμφανίστηκε περίπου στις αρχές του 19ου αιώνα και παραμένει ζωντανό και δραστήριο μέχρι και σήμερα.

Kατά καιρούς έχουν γίνει πολλές και ποικίλες προσπάθειες για να περιγραφεί σαν είδος χορού, για να μπορέσει να δομηθεί και να διευκρινιστεί το τι είναι ή το ποια είναι η καταγωγή του, πώς και γιατί ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε κλπ.

Είναι ένας χορός κυρίως λαϊκός (όχι όμως “λαϊκίστικος”), με πολλά στοιχεία κουλτούρας του “δρόμου και του λιμανιού” που διατήρησε σε ένα βαθμό ακόμα κι όταν μπήκε στα σαλόνια των μεγαλοαστικών τάξεων της τότε εποχής. Η ομορφιά του ανάγεται στην ποικιλομορφία του, για αυτό και πολλά ερωτήματα σχετικά με το ποιες είναι οι ρίζες του παραμένουν μερικώς αναπάντητα μέχρι και σήμερα.

Κατά γενική ομολογία, το Tango είναι μία αγκαλιά. Μία αγκαλιά που δημιουργείται από έναν άντρα και μία γυναίκα που αναπτύσσουν μία δυαδική χορευτική σχέση. Μία αγκαλιά που δίνει την ευκαιρία στους χορευτές να εκφραστούν, ερμηνεύοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο αυτό που “ακούν” και άρα νιώθουν από τη μουσική.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος Tango, δεν υπάρχει όμορφο και άσχημο Tango, δεν υπάρχει τέλειο και μη τέλειο. Υπάρχει απλά το Tango, και το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός απέναντι στη μουσική, απέναντι στο διπλανό ζευγάρι που μοιράζεται την πίστα, απέναντι σε αυτόν που μοιράζεται την αγκαλιά, απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και σε αυτά που νιώθει και προσπαθεί να εκφράσει μέσα από το κορμί μας, μέσα σε μία αγκαλιά.

 

Event Hours

Δευτέρα
21:00 - 22:00
Τετάρτη
21:00 - 22:00

Event Details

Categories